donderdag 19 oktober 2017

Turnen bij juf Natascha! Verkeer


"We rijden met de fiets op het fietspad - lijnen in de gymzaal".  Niet op straat hoor! Ondertussen maken we ook kennis met enkele verkeersborden.  We stoppen bij het stopbord en laten de andere voertuigen door. Bij het zebrapad stoppen we ook en kijken we of er voetgangers dienen over te steken. Rijden we in de juiste richting op het rond punt?
We voeren hierbij verschillende oefeningen uit: zijwaarts stappen, over de blokken springen, ons evenwicht houden op de blokken, door de hoepel kruipen, oefeningen op de bank, en nog zo veel meer. Maar de verkeersregels blijven we respecteren.Vandaag mochten we allemaal onze fiets meenemen naar school. In de turnles werken we verschillende opdrachten uit met de fiets:
Door elkaar fietsen zonder te botsen, mooi achter elkaar fietsen op het 'fietspad', het spelletje '1,2,3 piano' met de fiets, fietsen onder een lage brug (we moeten ons bukken terwijl we fietsen), met de fiets aan de hand stappen want op een zeer drukke baan stappen we beter af om over te steken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten